Groep 1/2A

April

Dag tegen pesten

Donderdag 19 april was de landelijke dag tegen pesten. In de klas hebben we hier uitgebreid aandacht aan besteed adhv het prentenboek ''De zoevende zebra''.

9200000030035719

''Zebra houdt van zoeven, maar zijn vrienden Olifant en Vogel hebben er genoeg van. Ze worden veel te duizelig!
Dan begint het te stormen. Olifant en Vogel zijn bang. Ze missen Zebra's vrolijke gezoef! Zebra heeft inmiddels een nieuwe vriend ontmoet.''

Over dit prentenboek hebben we een aantal spelletjes gedaan in de kring. We hebben bijv. blokjes gelegd bij iets waarin we goed waren en we hebben gekeken naar welke kinderen iets hetzelfde hadden. De kinderen konden dit al knap benoemen. We hebben ook nog geluisterd naar het liedje ''Stop pesten nu''. Deze is op youtube te vinden.

1524158577154

Koningsspelen

koningsdag 1 520568969

Op vrijdag 20 april vierden alle scholen in Nederland de verjaardag van Koning Willem Alexander, dus natuurlijk ook bij ons op de Gantel. Aan groep 1-2A was het wel te zien dat we de Koningsspelen hadden, iedereen had iets aan in de kleur oranje, of rood-wit-blauw. Wat zag iedereen er mooi uit!

We begonnen de dag door de 'Fit-la-la' te dansen in de klas en vervolgens zijn we in onze mooie oranje kleding vertrokken naar de grote gymzaal. Meester Raymond stond ons al op te wachten, want we kregen vandaag een keer gymles van hem. Gaaf! De gymzaal leek wel een groot circus; touwen, ladders, klimrekken, trampolines etc. stonden/hingen klaar. Het zag er wel een beetje spannend uit, maar in groep 1-2A zitten allemaal stoere kanjers! Iedereen heeft elk onderdeel geprobeerd en dat lukte al erg goed!

Na de gymles kregen we allemaal een flesje water en een eierkoek. Dat hadden we wel verdiend. De rest van de dag hebben we lekker gespeeld en 's middags kregen we allemaal een lekker ijsje! Dankjewel voor de leuke les meester Raymond! Tot in groep 3!

 

© 2018 CBS De Gantel