Bibliotheek

Gedurende het schooljaar worden er voor de groepen diverse uitjes geregeld naar de bibliotheek. In de hogere groepen leren de kinderen een boek uitkiezen en deze te lenen bij de bibliotheek. De jongere groepen krijgen een verzorgde les rondom een boek waarbij er verschillende activiteiten gedaan worden.

Tijdens de kinderboekenweek hadden we een echte opening bij ons op school. Onze bibliotheek heeft een nieuwe kast gekregen met boeken. Boeken speciaal voor kinderen met dyslexie. Woensdagmorgen heeft juf Brigitte de bibliotheek geopend. Juf Brigitte begeleidt kinderen met dyslexie bij ons op school. De boeken zijn herkenbaar aan een gele sticker. We wensen alle kinderen heel veel leesplezier toe.

IMG 2231

IMG 2159

De kinderboekenweek begint woensdag 5 oktober. Om de bibliotheek alvast in een gezellige sfeer te brengen, hebben we een fotowedstrijd uitgeschreven. De kinderen mogen gezellig op de foto met hun opa en/of oma. Natuurlijk met hun favoriete boek. De foto's kunnen nog worden ingeleverd tot 4 oktober. Binnenkort vindt u op deze site een foto van de winnaar en het verhaal achter de foto. Houdt u de site goed in de gaten voor nieuwe informatie over de bibliotheek. Komt u ook eens een kijkje nemen bij de bibliotheek op de eerste etage. Leuke suggesties zijn altijd welkom.

Woensdag 5 oktober begint de kinderboekenweek. Het thema is voor altijd jong...opa en oma. De kinderen hebben allemaal hun lievelingsboek mee naar school genomen. De komende week gaan we daar ook over werken. In de bibliotheek hebben we het thema ook al aangepast. Een paar nieuwe boeken kunnen er weer geleend worden. Daarnaast hebben we een foto wedstrijd die nog een paar dagen loopt. De kinderen mogen een foto opsturen met opa en oma en natuurlijk met hun lievelingsboek. Er zijn er al een heleboel ingeleverd. Maar inleveren kan nog tot 4 oktober.

2016 09 28 PHOTO 00000295

© 2023 CBS De Gantel